Menu

Przed Boll Warsaw FIM SGP of Poland: Ole Olsen zbuduje tor żużlowy na PGE Narodowym

W najbliższy piątek Ole Olsen i jego duńska firma Speed Sport pojawią się na PGE Narodowym w Warszawie, gdzie rozpoczną się prace związane z przygotowaniami do wybudowania toru żużlowego. Aktualnie w sprzedaży na Boll Warsaw FIM Speedway Grand Prix of Poland pozostało około 1500 biletów.

Harmonogram prac Ole Olsena jest bardzo precyzyjny. Zanim około 4 tys. ton specjalnej mieszanki trafi na płytę PGE Narodowego i stworzy tor, rozpoczną się prace transportowe oraz przygotowania do montażu band. Pierwsze działania na PGE Narodowym będą miały miejsce w piątek i sobotę. Nawierzchnia będzie transportowana ciężarówkami z magazynów na Żeraniu, potem do dzieła przystąpi ekipa Speed Sport oraz rozliczne maszyny będące na jej wyposażeniu: ładowarki kołowe, płyty wibracyjne oraz walce: 3 i 9 tonowy.

We wtorek – 14 maja tor przejdzie test. Odbędą się wówczas parowe zawody juniorów, po których nastąpi dalsza konserwacja toru i przygotowywanie do treningu oraz kwalifikacji, które będą miały miejsce 17 maja (piątek) według harmonogramu: 16:30 otwarcie bramy nr 2 dla kibiców, 17:30 początek treningu zawodników, 19:00 – 20:00 kwalifikacje zawodników. Trening i kwalifikacje będą mogli oglądać kibice na podstawie programu zawodów od 16.30 (wejście na sektor D12/13, brama numer 2). Liczba miejsc będzie ograniczona do 999 osób. Programy będzie można kupować lub odbierać na podstawie voucherów (po uprzednim zakupieniu online na kupbilet.pl) w punkcie kasowym umieszczonym przed bramą nr 2 PGE Narodowego w godzinach 13.00 – 20.00. Koszt programu to 20 zł.

Cały czas można również kupować bilety na Boll Warsaw FIM Speedway Grand Prix of Poland (18 maja, godz. 19:00). Aktualnie w puli sprzedażowej zostało ich około 1500. Dostępne są wejściówki za 69, 79, 89 zł oraz pojedyncze za 99 zł. Bilety można kupować na stronie internetowej kupbilet.pl/sgp2019 oraz w punktach sprzedaży bezpośredniej: Empik, STS i Kolporter w całej Polsce.

Wykorzystujemy pliki cookies w celach statystycznych